Privacyverklaring

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Op deze pagina lees je meer over hoe wij omgaan met jouw persoonlijke gegevens. We hebben dit zo eenvoudig mogelijk omschreven. Waar je in ieder geval van op aan kunt, is dat wij jouw informatie op zorgvuldige wijze en in overeenstemming met de wet verzamelen en gebruiken. We raden je aan om deze privacyverklaring goed door te nemen voordat je gebruik gaat maken van onze website.

Hoe gaan we om met jouw privacy?

Indien je boodschappen bestelt via jumbodelaak.nl, hebben we voor het bestelproces enkele persoonlijke gegevens nodig. Wij begrijpen dat je graag wilt weten welke gegevens we verzamelen, wat we ermee doen en welke maatregelen wij hebben getroffen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens goed beveiligd zijn. Alle persoonlijke gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd conform de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hieraan stelt.

Waarom verwerken we jouw persoonsgegevens?

Wij verwerken jouw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • Ter uitvoering van onze dienstverlening
  • Om je te informeren over wijzigingen in onze dienstverlening
  • Om je te informeren over de door jou afgenomen/gevraagde dienstverlening
  • Het beheer van ons klantenbestand
  • Om je te informeren over wijzigingen in jouw bestelling
  • Het analyseren van de bezoekers op onze website, met als doel de website te optimaliseren
  • Om je te informeren over acties, gebaseerd op eerdere aankopen
  • Het beantwoorden van jouw vragen en klachten
  • Voor het versturen van mailings (indien je hiervoor toestemming hebt gegeven)

Wanneer je ons een e-mail stuurt, is het mogelijk dat wij dit bericht bewaren. Om je vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden, kan het zijn dat we in bepaalde situaties om aanvullende persoonlijke gegevens vragen.

Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Wij verwerken informatie over je, omdat je gebruikmaakt van onze diensten en/of omdat je gegevens aan ons hebt verstrekt. Deze persoonsgegevens bestaan uit:

  • Voor- en achternaam
  • Adres, postcode en woonplaats
  • E-mailadres
  • Geboortedatum (je moet minimaal 18 jaar zijn om gebruik te kunnen maken van onze bezorgservice)
  • Telefoonnummer
  • Jouw boodschappenlijstjes
  • Jouw informatiebehoefte en communicatievoorkeuren
  • Jouw account en wachtwoord (het wachtwoord wordt versleuteld opgeslagen en is dus niet zichtbaar voor onze medewerkers)
  • IP-adres

Aan wie geven wij deze persoonsgegevens door?

Wij verkopen jouw persoonsgegevens niet aan derden, maar geven bepaalde gegevens wel door aan andere partijen om onze dienstverlening mogelijk te maken:

  • Whirlwind Internet: Whirlwind is onze websitebouwer. Zij beheren de accounts, zorgen ervoor dat jij online jouw boodschappen kunt doen, zijn verantwoordelijk voor het verzenden van alle e-mailcommunicatie, het analyseren van het websitegebruik en het koopgedrag van bezoekers.
  • GroenBezorgen: GroenBezorgen is onze bezorgdienst. Zij hebben jouw persoonsgegevens nodig om de bestelling op het juiste adres en bij de juiste persoon af te leveren.

Met deze partijen hebben wij een zogenoemde verwerkersovereenkomst gesloten om ervoor te zorgen dat ook zij net zo zorgvuldig met jouw persoonsgegevens omgaan als wij. Een verwerkersovereenkomst verplicht deze partijen om de door ons ter beschikking gestelde gegevens niet voor andere doeleinden of op andere manieren te gebruiken dan in de overeenkomst afgesproken is.

Hoe lang bewaren wij jouw persoonsgegevens?

Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan strikt noodzakelijk. Daarbij houden we ons aan de wettelijk toegestane bewaartermijnen ten aanzien van de verschillende categorieën persoonsgegevens.

Hoe beveiligen wij jouw persoonsgegevens?

Wij hebben passende beveiligingsmaatregelen genomen om misbruik van – en ongeautoriseerde toegang tot – jouw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij ervoor dat alleen personen voor wie het strikt noodzakelijk is, toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat al onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

Is er een mogelijkheid tot inzien, aanpassing of verwijdering van mijn persoonsgegevens?

Wil jij jouw persoonsgegevens inzien, laten corrigeren of verwijderen? Dan kun je hier een schriftelijk verzoek voor indienen bij Jumbo de Laak. Stuur dit verzoek naar Jumbo de Laak, Drossaard 14-18, 5403 ET in Uden t.a.v. Roland de Laak. Wij geven je, na het controleren van jouw identiteit, binnen 4 weken een overzicht van de gegevens die bij ons bekend zijn. Het is mogelijk dat wij hiervoor kosten in rekening moeten brengen. Dit laten we uiteraard op tijd weten.

Tot slot heeft iedere betrokkene het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, over het gebruik van persoonsgegevens bij Jumbo de Laak.